Friday, December 19, 2008

Bush dan Kasut terbang


Muka pujaan ramai dan hero dunia, BuSHoes telah menjadi sasaran terbaru penembak tepat Iraq menggunakan senjata jenis kasut..haha..iklan je ni.
Baru-baru ni Presiden Amerika Syarikat, George W. Bush dibaling kasut oleh seorang wartawan Iraq, Muntadhar al-Zeidi . Malangnya, si Bush ni sempat mengelak. Kalau tidak, boleh la Bush bawa balik "CEDERAmata" ke Amerika.haha..memang patut pun si Bush ni digelar anjing oleh wartawan tu. “Inilah ucapan selamat tinggal untuk anda, anjing,” kata wartawan tersebut kepada semasa melemparkan kasut ke arah Bush. Keberanian Al-Zeidi jelas menggambarkan kebenciannya terhadap manusia yang berlagak "polis dunia" ini dan semua orang terutamanya rakyat Iraq menyokong tindakan berani wartawan tersebut.

Keberanian untuk mendorongnya membaling kasut tersebut disebabkan oleh kekejaman yang telah dilakukan oleh Amerika di bawah pimpinan Bush ke atas bumi Iraq selama ini. Keegoan Bush yang sebelum ini disanjung oleh sesetengah pihak termasuk pemimpin, pak-pak Arab yang pengecut akhirnya telah dimalukan dengan sepasang kasut sahaja. Presiden yang hanya berselindung di sebalik 'kedamaian' ini telah dimalukan kerana "jasabudi"nya terlalu banyak dibumi Iraq yang telah "ditakluk" Amerika sejak 20 Januari 2001 lagi. Ada orang cakap yang Obama menjadi dalang kepada kes ini...haha.melawak je. Yang penting, pesanan pada Obama, jangan cari pasal. Kalau tak,"beware of shoes"...huhu

Selepas dari insiden tersebut, bermacam-macam isu berkaitan dengan kasut telah menjadi bualan hangat termasuk la game. Aku ada jumpa dua game baling kasut ke arah 'anjing ni'. Jom kita practice..huhu...

Latest GAMES !!!
klik sini atau sini untuk bermain

Berita yang terbaru menyatakan Muntadhar al-Zeidi telah dibelasah teruk oleh pegawai keselamatan Iraq. Beliau cedera patah tangan dan tulang rusuk. Ramai penduduk Iraq telah berkumpul dijalanan agar 'hero' mereka dibebaskan.


Sumber memetik " An Iraqi journalist who hurled his shoes at U.S. President George W. Bush Meanwhile, hundreds took to the streets yesterday for a second day to demand the release of Muntadhar al-Zeidi, who gained folk hero status when he hurled both his shoes at Bush during a news conference Sunday in Baghdad. The U.S. military said al-Zeidi was in the custody of the Iraqi military, but a spokesman for the Iraqi defense minister denied this and said he had no knowledge of al-Zeidi's condition. TV reporter al-Zeidi, who called Bush a "dog" at a news conference with Iraqi Prime Minister Nouri al-Maliki on Sunday, was in a hospital in the heavily fortified Green Zone in Baghdad, his brother Maitham al-Zeidi said. "All that we know is we were contacted yesterday by a person -- we know him -- and he told us that Muntazer was taken on Sunday to Ibn-Sina hospital," Maitham al-Zeidi said. "He was wounded in the head because he was hit by a rifle butt, and one of his arms was broken," he added, according to Reuters. The brother declined to identify the source of the information and his comments could not be independently verified. Asked about the brother's remarks, various Iraqi officials denied having responsibility for the case. in a fit of outrage was hit in the head with a rifle butt and had an arm broken in chaotic scenes when he was leapt on by Iraqi security officers, his brother said yesterday."

Semoga 'hero' Iraq ini selamat.
p/s : "Please dont try this at home. At Iraq,ok..."
haha.

3 comments:

  1. sikap yang biadap..... KMF

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. siapa yang biadap? Bush?of course...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails